Γιατί Γερμανικά;

10 + 1 λόγοι για να μάθετε Γερμανικά
  1. Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο ευρέως ομιλούμενη ως μητρική γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά. Τη μιλούν περίπου 120 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως στην κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν).

  2. Τα Γερμανικά βρίσκονται ανάμεσα στις 10 πιο ομιλούμενες γλώσσες παγκοσμίως και είναι η 3η πιο δημοφιλής γλώσσα που διδάσκεται ως ξένη γλώσσα. Γνωρίζοντας Γερμανικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με 185 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Γη!

  3. Η Γερμανική οικονομία είναι δυνατότερη στην Ευρώπη και η 4η δυνατότερη στον κόσμο. Επιπλέον, η Γερμανία είναι βασικός οικονομικός και εμπορικός συνεργάτης της Ελλάδας. Τα προϊόντα που εξάγονται από τη Γερμανία είναι, μεταξύ άλλων, μηχανοκίνητα οχήματα, μηχανές, χημικά, υπολογιστές και ηλεκτρονικά προϊόντα, ηλεκτρικό εξοπλισμό, φερμακευτικά, μέταλα, εξοπλισμό μεταφορών, τρόφιμα, υφάσματα, ελαστικά και πλαστικά προϊόντα. Η Γερμανία είναι πατρίδα πλήθους πολυεθνικών επιχειρήσεων, και σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων, η Γερμανία είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα μας την τελευταία τριετία. Η γνώση της γλώσσας των Γερμανών συνεργατών σας αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τις ευκαιρίες σας για αποτελεσματική επικοινωνία, επιτυχημένες επαγγελματικές σχέσεις και επαγγελματική ανέλιξη.

  4. Η γνώση των Γερμανικών δημιουργεί επιχειρηματικές ευκαιρίες. Εκτός των μεγάλων Γερμανικών εταιριών που είναι γνωστοί παγκόσμιοι κολοσσοί, το Βερολίνο εξελίσσεται σε κέντρο καινοτόμων νέων, μικρών επιχειρήσεων. Κάποιοι έχουν φθάσει να χαρακητρίσουν τη Γερμανική πρωτεύουσα ως τη «Silicon Valley της Ευρώπης». Επιπλέον, στη Γερμανία διοργανώνονται μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του CeBIT, της μεγαλύερης έκθεσης τεχνολογιών πληροφορικής του κόσμου.

  5. Μεγάλο ποσοστό Γερμανών επιλέγει τη χώρα μας για τις διακοπές του. Το πρώτο εξάμηνο του 2017, ο αριθμός των αναχωρήσεων για την Ελλάδα από τα Γερμανικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 20%. Εκτός του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών, όμως, οι Γερμανοί είναι, σταθερά τα τελευταία έξι χρόνια, ο λαός που ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα στις διακοπές του. 

  6. Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλώσσα στην επιστήμη. Οι Γερμανοί είναι παγκόσμιοι ηγέτες στη μηχανική, και έχουν σημαντική παρουσία στον ακαδημαϊκό χώρο. Πολλά από τα σημαντικότερα έργα ιατρικής, μηχανικής, φυσικής, χημειας, ψυχολογίας, φιλοσοφίας, λογοτεχνίας, θεολογίας, μουσικής, ιστορίας της τέχνης του Δυτικού κόσμου γράφτηκαν και συνεχίζουν να γράφονται στα Γερμανικά.

  7. Τα γερμανικά πανεπιστήμια διαθέτουν υψηλό επίπεδο σπουδών χωρίς δίδακτρα. Στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 400 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και 1000 δημόσια ή χρηματοδοτούμενα από το δημόσιο ιδρύματα επιστήμης, έρευνας και ανάπτυξης. Η Γερμανία έχει εξέχουσα επιστημονική και εκπαιδευτική υποδομή και τα ΑΕΙ χαίρουν εκτίμησης από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. ης είναι παγκοσμίως. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι πως οι υποψήφιοι διδάκτορες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πανπιστημίου, μη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εταιριών και κρατικών ιδρυμάτων.

  8. Οι σπουδές στη Γερμανία προσφέρονται χωρίς δίδακτρα σε όλα τα επίπεδα. Ο σπουδαστής πληρώνει μόνο ποσά που δεν ξεπερνούν τα 250 € ανά εξάμηνο, και καλύπτουν διαχειριστικά κόστη και άλλες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει. Τα γερμανικά πανεπιστήμια είναι ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων φοιτητών για σπουδές ή μετεκπαίδευση.

  9. Τα Γερμανικά έχουν ισχυρή παρουσία στο Διαδίκτυο. Σε απόλυτα αριθμητικά δεδομένα, μετά την κατάληξη .com, η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη κατάληξη διαδικτυακών χώρων είναι η .de. Αυτό σημαίνει ότι τα Γερμανικά website είναι περισσότερα από οποιασδήποτε άλλης χώρας. Η γνώση των Γερμανικών σάς δίνει πρόσβαση σε 12 εκατομμύρια website επιπλέον, χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν τα Γερμανικά sites που λήγουν σε .net, .org και .info.

  10. Οι γερμανόφωνες χώρες έχουν πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. 1 στα 10 βιβλία παγκοσμίως εκδίδεται στα Γερμανικά. Ο Γερμανικός πολιτισμός αναπτύχθηκε πολύ πριν τη δημιουργία του Γερμανικού κράτους και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε όλους σχεδόν τους τομείς της τέχνης και της επιστήμης. Ιστορικά, η Γερμανία αποκαλείτο Das Land der Dichter und Denker (η χώρα των ποιητών και των διανοούμενων).

+1 Τα Γερμανικά δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζετε! Πλησιάζουν τα Ελληνικά στη δομή της γραμματικής, στη σύνταξη και τη σκέψη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/Knowledge_of_German_EU_map.svg/877px-Knowledge_of_German_EU_map.svg.png

Η γνώση της Γερμανικής γλώσσας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πηγή: Wikimedia Commons)

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το