Πρόσκληση για γνωριμία με μαθητές από τη Γερμανία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Γονείς, αγαπητοί Μαθητές,

Το Κέντρο μας θα συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής και ανταλλαγής μαθητών από τη Γερμανία στο πλαίσιο του Erasmus+. Οι Γερμανοί μαθητές έχουν ηλικία από 11 έως 17 ετών και θα επισκεφθούν τη χώρα μας από 22 έως 31 Οκτωβρίου. Θα κάνουν διάφορες δραστηριότητες, όπως επίσκεψη σε χώρους πολιτισμού, παιχνίδια, αθλητισμό, και άλλα.

Οι μαθητές του Σχολείου μας προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε όποια ή όποιες από αυτές τις δραστηριότητες επιθυμούν δωρεάν και χωρίς καμμία υποχρέωση φιλοξενίας ή ανταπόδοσης. Ο σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών από τις δύο χώρες. Η επικοινωνία θα γίνεται στα Αγγλικά και στα Γερμανικά (για όσους μιλούν Γερμανικά). Όσοι μαθητές το επιθυμούν, μπορούν να ταξιδεύσουν και στη Γερμανία ως συνέχεια του προγράμματος, χωρίς φυσικά να είναι υποχρεωτικό.

Προτρέπουμε τους μαθητές μας να συμμετάσχουν για πολλούς λόγους. Πρώτον, θα τους δοθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες που έχουν αποκτήσει (είτε Αγγλικά, είτε Γερμανικά) για κάτι τόσο άμεσο, καθημερινό και αληθινό όσο το να κάνουν φίλους! Δεύτερον, η γνωριμία με ενδιαφέροντα άτομα που δε μιλούν Ελληνικά είναι το κατ’ εξοχήν κίνητρο που θα τα παρακινήσει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στην εκμάθηση των Αγγλικών και των Γερμανικών τους. Και τέλος, ελπίζουμε πως, φέρνοντάς τους σε επαφή με συνομηλίκους τους από τη Γερμανία, τους χτίζουμε μια γέφυρα την οποία, αν διασχίσουν, θα αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη για το παρόν και το μέλλον τους.

Παρακαλούμε, όποιος Γονέας ή Κηδεμόνας επιθυμεί το παιδί του να έρθει σε επαφή με Γερμανούς συνομηλίκους του μέσα από κοινά ενδιαφέροντα, παιχνίδια και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες, να δηλώσει το ενδιαφέρον του στη Γραμματεία το συντομότερο δυνατό.

Ευπρόσδεκτες είναι φυσικά και οι ιδέες σας για δραστηριότητες – το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και το φτιάχνουμε οι ίδιοι! Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας αυτή για πολιτιστική ανταλλαγή να σας βρει αρωγούς.

Με εκτίμηση,
Νατάσα Βασιλάκη,
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

1437443521 Flag of United Kingdom

Γιατί Αγγλικά;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

1437443526 Flag of Germany

Γιατί Γερμανικά;

Περισσότερα...

1437443529 Flag of France

Γιατί Γαλλικά;

Περισσότερα...